2021-12-09 07:50:44• hírek • Agerpres

Florin Cîțu sürgette a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvény elfogadását

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Reményét fejezte ki szerdán a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, hogy Alexandru Rafila egészségügyi miniszter mielőbb ismertetni fogja a koalícióval a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló új törvénytervezetet.

Florin Cîţu a szenátusban a sajtónak elmondta, véleménye szerint az új tervezet kidolgozása csak késleltetni fogja a Covid-igazolvány bevezetését. 'Remélem, hogy tévedek, és az új jogszabályt azonnal elfogadja a parlament' - jegyezte meg.

A politikus emlékeztetett arra, hogy amikor az általa vezetett kormány benyújtotta a parlamentbe a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvény tervezetét, megugrott az oltakozók száma, és meghaladta a 7 milliót azoknak a száma, akik a vakcina legalább első adagját megkapták. Ám miután a szenátus a Szociáldemokrata Párt ellenkezése miatt elutasította a jogszabályt, csökkent az oktakozási kedv.

'Remélem, hogy a miniszter mielőbb bemutatja a tervezetet, és nem a késleltetés szándéka vezérli' - jelentette ki Florin Cîţu. Hozzátette, szerette volna, ha a törvényt már most hatályban lenne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: